Fen-Edebiyat FakültesiAlman Dili ve Edebiyatı

Alman Dili ve Edebiyatı

Tarihçe ve Program İçeriği

Tarihçe

Marmara Üniversitesi Fen - Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü 1984 yılında kurulmuştur. Bölüm 1992 yılından itibaren öğrenci almaktadır. 2005 yılından başlamak üzere Bölümümüz fakültemizde bulunan Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih ve Almanca Mütercim Tercümanlık Bölümleri ile Çift Ana Dal ve Yan Dal anlaşması yapmıştır. Ayrıca 2004 yılından beri LLP/Erasmus Değişim Programlarına aktif olarak katılmaktayız.

Program Profili

Bölümümüz 4 yıllık bir bölümdür. Zorunlu ve seçmeli dersler vardır. Öğrencilerimiz Edebiyat ve Dil Bilimi alanında oldukça donanımlı bir eğitim almaktadırlar. Seçmeli dersler 3. ve 4. sınıflarda öğrencinin seçimine bırakılan derslerdir. Bunlar temel eğitimi destekleyen derslerle birlikte disiplinler arası dersleri de içermektedir. Bölümümüzde bitirme tezi istenmemektedir.
Öğrenciler, Erasmus Öğrenci Değişim Programı ile uluslar arası burs programlarında yararlanabilirler. Başarılı öğrenciler Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih ve Almanca Mütercim Tercümanlık Bölümünde Çift Ana Dal ve Yan Dal yapabilirler. Akademik kadromuz 2 profesör ve 2 araştırma görevlisinden oluşmaktadır.

Bu sayfa Alman Dili ve Edebiyatı tarafından en son 29.10.2017 03:28:48 tarihinde güncellenmiştir.